Ta hand om hundens vän katten

Många hundägare har också katter, och det är inte ovanligt att nära vänskapsband skapas mellan de två arterna. Men det är viktigt att se till så att hundens vänner håller sig friska och mår bra, och ha en plan för om de drabbas av ohälsa. När en familjemedlem blir sjuk eller försvinner plötsligt kan hunden må dåligt över den förlorade vänskapen.

Med en kattförsäkring är din hund i trygga händer om hens kattvän drabbas av sjukdom och behöver besöka veterinär. Besöken kan bli alltför dyra om katten inte har försäkring, men här kan du jämföra olika typer av kattförsäkring för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan behöva ha skydd för tandsjukdomar och operationer, där ingreppen kan bli dyra utan en bra kattförsäkring.

Sköt kattens hälsa

Katten är ofta en kär vän för hela familjen, inklusive eventuella andra husdjur som hundar. Men katter drabbas också ofta av livsstilssjukdomar, som diabetes och övervikt. Om katten har blivit överviktig går det att åtgärda genom ett samtal med veterinär, där du kan få råd om hur du ska justera kattens matportioner och ge den mer fysisk aktivitet. Katten behöver hjälp om den är överviktig, eftersom övervikt kan resultera i allvarliga sjukdomar som ledproblem, diabetes och hjärt- kärlsjukdom. Detta kan göra så att katten avlider för tidigt, vilket även skapar sorg och saknad för dina hundar.

Lindra och förebygg hundens sorg

Hundar kan också sörja personliga förluster, som när dess matte och husse skiljer sig eller om en kattvän blir svårt sjuk och avlider. Hunden kan bli deprimerad och sörja under lång tid, och tappa både aptit och leklust. Den drar sig ofta undan för att sörja och ägaren kan lätt se sorgen i hundens blick. Om hunden har vuxit upp med ett annat husdjur kan förlusten bli extra svår. Hundpsykologen Marie Hansson menar att hur benägen en hund är att drabbas av depression kan skilja sig åt mellan olika individer och raser. En enmanshund behöver inte drabbas av någon större depression jämfört med en vallhund som tar hand om en hel flock. Det viktigaste enligt Marie Hansson är att förebygga depression hos hunden.

Något som kan förbättra situationen är att vara aktiv med hunden. Om flera av familjemedlemmarna går ut med hunden och utför roliga leksessioner med den så kan hunden bygga ett större kontaktnät som ger glädje. Man bör inte låsa fast hunden vid en relation med en plats eller människa. Det är bra att tidigt vänja hundar vid olika människor och miljöer. Hunden behöver kunna lämnas bort ibland och vara med andra, och känna sig trygg oavsett var den är. Hundar kan enkelt falla in i rutiner, därför är det viktigt att börja tidigt och ge dem insikten att saker kan ske på olika sätt.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *