Har du alltid drömt om att dela äventyret med din bästa vän, hunden? Är det inte roligare att uppleva semestern tillsammans och se livet genom hundens nyfikna ögon? För att inte tala om att du slipper ordna hundvakt…

Man kan utan problem ta med sig hunden i husvagnen eller husbilen, men vill man tälta går det oftast hur bra som helst det också. För tältlivet krävs dock ett tält där ni får plats, och gärna en varm och torr liggplats till hunden också. En bra sovsäck är ett måste för campinglivet. Även om du har hunden med dig så kan det bli kallt i ett tält på natten så att satsa på en kvalitetssovsäck är en ren investering för nattsömnen!

Utrustning som är bra att ha

Ska du campa med hund innebär det ett äventyr i sig. Du behöver ha med dig saker till hunden också, inte bara mat och vatten. En långlina är bra att ha med så att hunden inte försvinner under natten. Denna kan du binda fast i foten om du har en rymningsbenägen hund. Glöm heller den lilla sjukvårdslådan med kompresser, bandage och sårtvätt. Du vet aldrig vad som kommer att hända när du campar.

Innan du ger dig ut med hund och tält kan det vara bra att ha övat lite på att sova i tält så hunden är van och vet hur det går till. Det är en ny miljö, hunden är antagligen inte van att sova utomhus där alla nattens och naturens ljud hörs väldigt tydligt. Har du möjlighet att tälta på prov i trädgården är det en bra idé. Då får du också lite övning på vad som funkar och vad som är mindre bra. Fryser ni? Behöver hunden täcke eller tröja ute på natten? Hur klarar hunden värmen i tältet om det är väldigt varmt? Du kanske behöver ett kyltäcke eller en kyldyna med dig? Extra koppel, halsband eller sele är också bra att ha med sig. Fundera även på hundens skålar. Det finns vikbara skålar av plast som inte tar så mycket plats. Kan det vara en lösning? Det gäller att ha rätt prylar med sig, inte för mycket och inte för lite.

Att hitta hundvänliga campingplatser innan man ger sig ut på semestern kan vara en väldigt bra förberedelse. Att sent på eftermiddagen komma fram till målet och inse att det inte var så hundvänligt är verkligen inte optimalt, så med lite förberedelser blir semestern kanonbra! En trevlig miljö där hundar är välkomna, ett gott humör och en stor äventyrslust bäddar för en fin campingtripp!

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *