Om hunden skadar sig kan det vara klokt att ha en del saker hemma för att kunna ta hand om såret eller skadan. Det är också bra att veta hur man ska agera. Men hur kan man egentligen hjälpa hunden?

Sårskador

Om hunden får en sårskada är det viktigt att se var den sitter och hur allvarlig den är. Om man misstänker att hunden skadat till exempel halspulsådern eller en stor artär bör man lägga ett tryckförband och åka till veterinär så fort det går. Är såret mindre och inte blöder så mycket kan man i regel avvakta och bara se till att göra såret ordentligt rent.

Ormbett

Vid ett ormbett bör man ta hunden till veterinären, speciellt om man inte vet vilken orm som bet hunden. Under färden dit bör hunden hållas i stillhet. När det gäller till exempel huggormsbett klarar sig de flesta hundar så länge man ger en snabb behandling. Ibland kan veterinären skriva ut kortisontabletter som man kan ge hunden vid ett ormbett. Det kan vara bra att ha om man befinner sig på en ö eller om man har väldigt långt till veterinären.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *